"Avem aglomeratie inclusiv in timpul saptamanii, in zilele de marti, miercuri sau joi. Masura de sistare a taxei doar pe perioada week-endului nu este suficienta", a declarat Nastase.

Masura vine dupa ce premierul Victor Ponta a criticat, joi, in Guvern, faptul ca CNADNR nu a fost capabila sa introduca un sistem prin care soferii sa poata achita taxa rapid, fara sa astepte la rand.

Un ordin al lui Nastase, publicat joi seara in Monitorul Oficial, a prevazut eliminarea platii la fiecare sfarsit de saptamana pana la 1 septembrie, de vineri, ora 13.00, pana luni, ora 13.00, precum si joi, 14 august, incepand cu ora 13:00, avand in vedere ca pe 15 august este zi nelucratoare pentru bugetari.

Plata taxei a fost eliminata vineri dimineata fara sa mai fie asteptata ora 13.00. Taxa de pod a fost sistata initial in zilele de week-end, din 4 iulie, masura fiind valabila pana la 31 august.

Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar in vara anului trecut, pentru sfarsitul de saptamana, dupa ce presa a relatat ca in minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intanzindu-se pe 20 de kilometri.

Compania de Drumuri a precizat ca are in faza de elaborare a documentatiei tehnice un proiect de modernizare a sistemului de incasare a tarifului de trecere a podului peste Dunare la Fetesti - Cernavoda.