"Sunt absolut convins ca este interesul meu si al PNL ca cel care va ocupa functia de ministru al Transporturilor de luni practic, ca luni trebuie sa depuna juramantul, este o persoana cu experienta politica, cu imagine foarte buna si profesionist in domeniu. Nu am respins o propunere oficiala, pentru ca nu mi s-a facut o propunere oficiala, ce a spus domnul Antonescu aseara este adevarat, propunerea mi se va face maine, dupa sedinta PNL", a declarat Ponta, sambata, pentru agentia Mediafax.

El a amintit ca in acordul USL este prevazut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvant in cazul ministrilor, dar ca pana in prezent nu a fost niciodata cazul sa invoce acest drept. "Sunt convins ca nu va fi cazul nici maine", a conchis Ponta.

Intrebat insa daca va accepta ca Nini Sapunaru sa fie ministru al Transporturilor in cazul in care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat ca nu doreste sa comenteze, deoarece s-ar grabi degeaba, si ca asteapta decizia conducerii PNL, insistand asupra faptul ca este convins ca va fi o propunere foarte buna "sau poate chiar doua".

Vineri, surse politice, citate de Mediafax, au declarat ca premierul Victor Ponta se impotriveste nominalizarii lui Nini Sapunaru pentru functia de ministru al Transporturilor, cerand PNL o alta propunere.

Conducerea PNL urmeaza sa analizeze duminica propunerea pentru functia de ministru al Transporturilor, urmand ca premierul Victor Ponta sa trimita luni dimineata noua nominalizare presedintelui Traian Basescu.