Reporterii ProTV au facut un experiment, care incepe la Medgidia: au testat 2 variante de drum pentru a vedea pe unde se ajunge mai repede in cea mai mare statiune a litoralului nostru.

Camelia Dontu si Rares Nastase au ales fiecare cate un drum. Camelia a optat pentru drumul vechi de Constanta, Rares a ales drumul prin Medgidia pentru a merge pe noul tronson de autostrada.

Masina 1 va merge pe drumul vechi, din sat in sat, prin Murfatlar, Valu lui Traian, Constanta si Mamaia. Masina 2 pleaca din Medgidia, merge prin Valea Dacilor, segment pe care se circula tot in conditii de trafic aglomerat. La Murfatlar masina 2 a intrat pe autostrada si merge cu toata viteza.

Dupa cei 21 de kilometri de autostrada, drumul te scoate intre Lazu si Agigea de unde ajungi intr-adevar mai repede catre statiunile din sud: Eforie, Costinesti sau Neptun. Dupa aproape o ora masina numarul 1 ajunge prima in Mamaia.

Dupa ce a strabatut Constanta de la sud la nord, masina 2 ajunge la destinatie.

Experimentul ProTV a aratat ca noua autostrada nu este o solutie pentru a ajunge in Mamaia, dar economisesti cel putin o jumatate de ora, cat ti-ar lua sa traversezi Constanta, daca vrei sa ajungi la Costinesti sau Neptun.

Autoritatile promit ca noul drum va relaxa traficul prin Constanta, pentru ca turistii care merg in sudul Litoralului nu vor mai intra in oras.

Cativa localnici care au fost expropriati pentru construirea celor 21 de kilometri au profitat de ceremonie ca sa isi ceara banii restanti de la Emil Boc.

Autoritatile promit ca pana la toamna va fi gata si centura Constantei, care va face mai usor si accesul de pe autostrada spre Mamaia.