"Anul asta, pana la sfarsit, vom avea in circulatie 123 de kilometri de autostrada. Astazi, pe 90 deja se circula, cu cei 32 de kilometri de autostrada de la Arad la Timisoara vom avea, asa cum am spus, 123 de kilometri in circulatie pana la sfarsitul anului. Aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni, se pot vedea in teren si sunt o dovada a pragmatismului ministrului transporturilor si a capacitatii lui de a aduce fonduri europene in Romania", a spus Emil Boc. 

Premierul a precizat ca in prezent se poate circula pe 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, 17 kilometri de autostrada la Sibiu si 21 de kilometri din Autostrada Soarelui.

Pe langa aceste tronsoane, Emil Boc a spus ca "mai sunt inca kilometri de drumuri in regim de autostrada: Chitila - Voluntari, 20 de kilometri la Bucuresti, o parte din centura Timisoarei - 13 kilometri, 13 kilometri din centura Ploiestiului, tot in regim de autostrada. Aceste lucruri nu pot fi contestate, sunt fapte". 

In momentul in care jurnalistii i-au spus ca tronsonul de centura al Timisoarei nu este in regim de autostrada, Boc a raspuns: "V-am spus ca sunt drumuri expres sau drumuri in regim de autostrada, nu le-am pus la cei 90 de kilometri de autostrada pe care se circula".  Pe de alta parte, premierul a afirmat ca, daca fostul Guvern ar fi facut tot atatia kilometri de autostrada, traficul in Romania ar fi fost diferit, informeaza Mediafax.

Citeste si:

De ce avem atat de putine autostrazi, dar cu costuri atat de mari? Pe cine da vina ministrul Anca Boagiu VIDEO