Liderul de stanga, care a promis taxe mai mari pentru cei bogati, a mers la Paris cu un avion de lux de tip Falcon 900, duminica seara, la scurt timp dupa ce a castigat alegerile prezidentiale. El a facut cursa de 45 de minute pentru a se adresa sustinatorilor sai la un concert din capitala, dupa ce si-a petrecut seara in orasul sau Tulle.

El a ales aceasta cale de transport desi in urma cu o Luna insista ca, daca va fi ales, va "calatori cu trenul". Utilizatorii de Twitter l-au criticat imediat pentru ca si-a "incalcat promisiunea" si l-au comparat cu predecesorul sau Nicolas Sarkozy, cunoscut pentru preferinta sa pentru lux.

Altii au apreciat ca el ar fi trebuit sa aleaga intre a-si sarbatori victoria la Tulle sau la Paris, mai degraba decat sa ia avionul, desi acesta a fost platit de Partidul Socialist, nu de contribuabili.

"Nu a avut de ales. Voia sa tina un discurs in orasul sau, ca semn de respect", a declarat purtatorul sau de cuvant, Bruno Le Roux. "Dar nu sunt trenuri de la Tulle la Paris dupa ora 22.30. Sa mearga cu masina ar fi durat cinci ore si nu ar fi ajuns la Paris la timp pentru a le multumi sustinatorilor sai".

"Este ridicol. Ca suma de bani, acest avion a costat relativ putin. Nicolas Sarkozy a folosit un avion de 7.500 de euro pe ora in timpul campaniei si nu a calatorit aproape deloc cu trenul. Francois Hollande a luat doar o data un avion privat intre Metz si Perigueux, in rest a folosit trenul aproape in fiecare calatorie", a afirmat trezorierul Partidului Socialist, Regis Juanico.