Grandiosul proiect, numit si autostrada suspendata va porni de undeva de aici din zona Soselei Colentina si va avea aproximativ 16 km. In functie de varianta aleasa dintre cele trei aflate in dezbatere publica, traseul va avea tuneluri, pasaje suprateranresi subterane.

Traseul este insa aproximativ acelasi. Drumul expres porneste din Nord-Est si uneste Soseaua Petricani, Soseaua Pipera, Bulevardul Aerogarii, DN1, Calea Grivitei oprindu-se undeva in spatele Lacului Morii iesind in centura astfel incat intreg bucurestiul sa poata fi parcurs printr-un soi de inel median.

In timp ce in prima varianta, care nu ar costa mai mult de 600 de milioane de euro, drumul este construit la nivelul solului pe langa calea ferata, iar in marile intersectii exoista doar pasaje subterane, celelalte doua presupun si cate un tunel lung de 2 km se sub parcul herastrau. Diferenta dintre ele este ca ultima varianta de proiect prevede ca mare parte din drum sa fie suspendat. Costa insa de aproape trei ori mai mult.

In cea mai mare parte drumul va avea 3 benzi pe sens. E nevoie, mai ales ca estimarile arata ca pe drumul expres vor circula cam 60 de mii de vehicule in 24 de ore.

Edilii spera sa se apuce de lucrari la inceputul anului viitor, iar in 2-3 ani sa ne laudam deja cu autostrada finalizata. Cel mai probabil constructorii vor fi chinezi insa nu se stie deocamdata daca se pune problema de un parteneriat public privat sau de concesiune.