Potrivit expertilor BM, in domeniul transporturilor, Romania suporta consecintele unor reforme incepute in anii trecuti si neterminate.

Banca Mondiala atrage atentia asupra lipsei de politici cuprinzatoare in sectorul Transporturilor. Banca Mondiala recomanda in evaluare ca ministerul Transporturilor sa pregateasca o strategie nationala de transport pe termen mediu care sa includa o anvelopa de resurse financiare realiste pentru anii dificili care urmeaza.

Potrivit raportului, conducerea companiilor de stat duce lipsa de viziune, membrii board-urilor de conducere fiind in mare masura oficiali din ministerul Transporturilor, majoritatea avand culoare politica. "Toate aceste lucruri au dus la un declin al indicatorilor de performanta al tuturor companiilor de stat", se arata in document.

"MT si autoritatile din subordine nu au fost capabile sa utilizeze banii pusi la dispozitie de UE pentru Transporturi, si exista o probabilitate foarte mare ca doar o fractiune din aceste fonduri sa fie folosite inainte de 2013", mai spun oficialii BM.

Citeste continuarea in Gandul!