Este vorba despre un ciot de 6 kilometri, aflat aproape de Râşnov, care nu va rezolva problema traficului pe Valea Prahovei. Ministrul e mulţumit că lucrările avansează rapid, însă nu poate spune când va începe treaba şi pe autostrada propriu-zisă.

Răzvan Cuc şi-a făcut apariţia pe şantier imediat după căderea întunericului. Vizibil mulţumit de activitatea din teren, ministrul nu a contenit cu laudele la adresa constructorului.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Ăsta este unul dintre proiectele care se mişcă foarte, foarte bine. E un constructor la care nu am ce să-i reproşez, din moment ce lucrează ziua şi noaptea. Eu cred că ăsta este modul în care se construiesc autostrăzile şi ar trebui să se construiască de acum înainte”.

Este a treia vizită neaşteptată pe care Răzvan Cuc a făcut-o în ultimele două luni pe şantierul de la marginea Rasnovului.

Constructorul susţine că, în ciuda vremii capricioase din această vară, a luat toate măsurile ca să rămână în grafic, chiar dacă asta înseamnă să lucreze zi şi noapte. Acum se aşterne terasamentul drumului.

George Manta, şef de şantier: „Teoretic, prin contract trebuia să realizăm umplutură din pământ. Folosim acest material granulat aproape de balast care este net superior, nu avem niciun cost suplimentar. Putem, după o perioadă cu precipitaţii, să demarăm lucrările mult mai repede şi putem asigura calitatea lucrărilor”.

Mihai Nica, coordonatorul de proiect: „Noi ne-am propus să finalizăm undeva pe la sfârşitul anului viitor, înainte de iarna viitoare”.

Bucata verificată este însă doar un ciot, în câmp, de 6,3 kilometri, între localităţile Râşnov şi Cristian, care nu va rezolva în niciun fel traficul de coşmar de pe DN1. Încă nu se ştie cine va face şi restul lucrărilor.

Ministrul promite o nouă procedură de achiziţii, care va reduce termenul de atribuire a contractului la 30 de zile: „Este pe circuitul extern de avizare. Am pornit-o undeva în luna aprilie, am avut o problemă cu domnul Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, care mi-a dat vreo 17 pagini de observaţii. Aştept să iau avizele de la ANAP, de la Ministerul Finanţelor, sunt mai multe entităţi care trebuie să le avizeze”.

Contractul, în valoare de 118 milioane de lei, pentru cei 6 km de autostradă verificaţi marți seară de Răzvan Cuc, a fost atribuit constructorului în 2017, însă lucrările au început cu întârziere, abia în luna mai a acestui an.