Daca francezii stabileau un record de viteza cu 7 ani in urma, astazi a venit si randul nostru, ce-i drept la scara mica.

Si Romania are, incepand de vineri, 4 trenuri de viteza care circula deocamdata doar in sezonului estival si numai pe ruta Bucuresti Nord - Constanta. CFR promite calatorilor cu aceasta ocazie ca ii va duce la mare in doar doua ore.

Noua garnitura are 6 vagoane si este remorcata de cea mai performanta locomotiva din parcul CFR. Este comandata electronic. Folosind o aplicatie GPS instalata pe telefonul mobil putem afla cu ce viteza ruleaza trenul: 158 km/h - este intradevar o premiera pentru un tren romanesc de calatori.

Una peste alta, trenul de calatori s-a remarcat astazi prin ceva neobisnuit... Punctualitate. Trenul a ajuns in gara din Constanta chiar mai devreme cu 5 minute. Vestea proasta este ca tronsonul Bucuresti - Constanta este singurul din tara testat la asemenea viteze.

Noile trenuri nu opresc pe traseu in statii si fac doua curse pe zi din Bucuresti spre Constanta si retur. Pretul unui bilet ramane acelasi ca la trenurile Interregio: 92 de lei la clasa I, respectiv 62 de lei, la clasa a II-a.