Rezervarile de bilete de avion spre capitala Frantei in intreaga lume au fost cu 27% mai mici in perioada 14-21 noiembrie, comparativ cu aceeasi saptamana in 2014, potrivit datelor furnizate de ForwardKeys, transmite Agerpres.

Directorul executiv, Olivier Jager, a atribuit scaderea rezervarilor in primul rand pentru calatoriile de placere, mai degraba decat de afaceri sau pentru vizitatorii care se duc sa-si vada familia si prietenii.      

"Perioada de anulare s-a incheiat... dar tendintele de rezervare nu dau inca semne de redresare", a declarat Jager. "O sa dureze mai multe luni", a notat el.       

Rezervarile pentru perioada de Craciun au ramas in urma nivelului de la sfarsitul anului trecut cu 13%.    

In saptamana dupa atacurile din 13 noiembrie, anularile rezervarilor au fost cu 21% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, dar in ultimele zile nivelul de anulari s-a stabilizat la aproximativ acelasi nivel ca anul trecut.  

Franta este in mod normal tara cea mai vizitata din lume, Parisul primind 32,2 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit Reuters.      

Air France a cunoscut o reducere in trafic in urma atacurilor, dar este prea devreme pentru a cuantifica, a declarat o sursa din companie, saptamana trecuta.      

easyJet a anuntat marti ca a inregistrat o scadere a cererilor de calatorie spre Franta.