Cei 30 de kilometri ai drumului vor fi si asfaltati dar, pana atunci, traseul este raiul off-roader-ilor care gasesc au de infruntat aici portiuni dificile dar foarte spectaculoase.

Aflati fata in fata cu masivul Bucegi, Muntii Baiului n-au avut parte pana acum de prea multi turisti. Doar ciobanii si-au purtat turmele pe culmile sale domoale. Autoritatile locale din Azuga, Busteni si Valea Doftanei au decis sa puna in valoare frumusetea acestor locuri.

Impreuna au facut un drum care taie masivul de la nord la sud. Drumul, aflat la peste 1.800 de metri altitudine, este deocamdata neasfaltat astfel ca numai masinile de mare putere il pot parcurge.

"Fantastic fata de ce ma asteptam, e cu mult peste, sincer pregatisem pentru azi traseul din Bucegi cu Lacul Bolboci, Babele si Pestera insa e mult mai frumos aici, sunt mult mai impresonat, e mai multa salbaticie", a povestit un turist.

O astfel de excursie - organizata de agentii specializate in off road - costa intre 70 - 150 de lei de persoana in functie de numarul de locuri si puterea masinii. "Aici regasim natura in adevarata ei salbaticie, natura pura", sustine un alt turist.

Cand va fi asfaltat si va putea si parcurs de orice autoturism, drumul peste Muntii Baiului va usura accesul turistilor catre partiile de schi din Busteni si Azuga.