Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360, cat si de la Dispeceratele DRDP Bucuresti (021-318.66.97), DRDP Craiova (0251-408.700), DRDP Timisoara (0256-246.620).

AICI GASITI INFORMATII IN TIMP REAL DESPRE STAREA DRUMURILOR!

TOATE INFORMATIILE LEGATE DE STAREA DRUMURILOR, CURSELOR AERIENE SI FEROVIARE:

- STAREA DRUMURILOR

- CURSELE AERIENE

- TRAFIC FEROVIAR - MERSUL TRENURILOR

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis cod rosu pentru judetul Buzau, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea, valabil pentru duminica pana la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmand sa scada in intensitate.

Avertizarea cod rosu va fi valabila de la ora 15.00, din cauza cantitatilor mari de zapada si a vitezei vantului, a anuntat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu, potrivit Mediafax.

Intrebat de catre vicepremierul Liviu Dragnea daca este pentru prima data in Romania cand este instituit cod rosu de ninsori, directorul ANM a aratat ca, in 2012, cand au fost de asemenea inregistrate mari cantitati de zapada, nu erau intrunite simultan toate conditiile pentru emiterea unei astfel de avertizari desi viscolul a fost mai puternic.

El a explicat astfel ca nu au fost niciodata intrunite conditiile pentru emiterea codului rosu, amintind insa ca astfel de avertizari, marcate prin coduri, sunt folosite doar de cativa ani, iar o comparatie nu poate fi facuta decat cu anul 2012.

ORA 12:50 Cele trei autostrazi si 22 de drumuri nationale sunt inchise, in sud-estul tarii, in timp ce in gara Slobozia toate trenurile sunt anulate, potrivit informarii Centrului Infotrafic de la ora 12.00.

Traficul rutier este intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele celor trei autostrazi A1 Bucuresti - Pitesti, ,A2 Bucuresti - Fetesti, A3 Bucuresti - Ploiesti si pe 22 de drumuri nationale: ,DN 1B Mizil (Prahova) - Buzau, DN 1D Albesti (Prahova) - Urziceni (Ialomita), DN 2 Afumati (Ilfov) - limita cu judetul Vrancea, DN 21 Calarasi - Slobozia (Ialomita), DN 21A Baraganu (Constanta) - Tandarei (Ialomita), DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila, Smardan - Garvan si Baia - limita cu judetul Constanta (Tulcea), DN 22A Harsova (Constanta) - Cucurova (Tulcea) - Cataloi (Tulcea), DN 22D Macin - Horia - Ciucurova (Tulcea), DN 22E Garvan - I.C. Bratianu (Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (Tulcea), DN 23 Focsani (Vrancea) - Braila, DN 23A Gologanu - Ciorasti (Vrancea), DN 23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea), DN 24D Varlezi - Tulucesti (Galati), DN 2A Urziceni - Slobozia (Ialomita), DN 2B Buzau - Vizireni (Buzau), DN 2C Costesti (Buzau) - Slobozia (Ialomita), DN 2N Bogza - Dumbraveni (Vrancea), DN 3 Fundulea (Calarasi) - Calarasi, DN 31 Calarasi - Oltenita (Calarasi), DN 4 Bucuresti - Oltenita (Calarasi) si DN 41 Oltenita (Calarasi) - Daia (Giurgiu).

Cu privire la traficul feroviar, Centrul Infotrafic informeaza ca relatia Ploiesti - Urziceni si magistrala CF 802 (Ciulnita - Slobozia) sunt inchise, iar in statia CF Slobozia toate trenurile sunt anulate. Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.

ORA 12:24 CFR Calatori: Doua linii inchise, peste 60 de trenuri anulate si intarzieri de pana la 10 ore

Liniile de cale ferata Bucuresti Sud - Oltenita si Ploiesti - Urziceni sunt inchise, pe alte 15 linii circulatia este restrictionata, au fost anulate peste 60 de trenuri, iar unele inregistreaza intarzieri de pana la 10 ore, potrivit celei mai recente informari emise de CFR Calatori.

Totodată, peste 60 de trenuri au fost anulate din cauza timpului nefavorabil si copacilor cazuti pe linii.

ORA 12:13 Militarii intervin, duminica, pe tronsoane ale autostrazilor A1 si A2 si pe drumuri judetene si nationale in judele Valcea, Buzau, Prahova si Braila, iar in prezent participa la mai multe interventii, intre care si una pentru evacuarea unei gravide in localitatea buzoiana Robeasca.

Conform MApN, aproape 300 de militari ai Ministerului Apararii Nationale, cu 35 de mijloace tehnice, au executat, in ultimele 24 de ore, 14 misiuni de interventie in sprijinul populatiei afectate de zapada si viscol.

La solicitarea prefecturii Braila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la cautarea persoanelor disparute din localitatea Gaiseanca, salvand cele doua persoane.

Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale autostrazilor A1 si A2 si degajarea zapezii de pe drumurile judetene si nationale in judetele Valcea, Buzau, Prahova si Braila.

In prezent, sunt in derulare 4 interventii la care participa peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o interventie in localitatea Robeasca, judetul Buzau, pentru evacuarea-salvarea unei persoane insarcinate. De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane incarcate cu alimente si apa au plecat spre localitatile Salciile si Boldesti Gradistea din judetul Prahova.

ORA 12:09 La aceasta ora 28 de drumuri nationale raman inchise. Niciuna din cele 3 autostrazi nu a fost deschisa.

ORA 11:38 Zece trenuri de calatori au ramas blocate, in noaptea de sambata spre duminica, in garile dintre Ploiesti si Predeal, dupa ce mai multi copaci au cazut pe linia de contact in zona ”Valea Larga”, blocand ambele fire, in prezent un fir fiind redeschis si trenurile trase cu locomotive Diesel.

Potrivit purtatorului de cuvant al CFR, Adrian Vlaicu, circulatia feroviara spre si dinspre Valea Prahovei a fost blocata, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce mai multi copaci au cazut de pe un versant pe calea ferata in zona ”Valea Larga”.

ORA 10:22 Potrivit CNADNR, 29 de drumuri nationale au fost inchise din cauza viscolului.