Aceasta este prima inaugurare a unui nou segment de autostrada din decembrie 2015 pana in prezent. Romania va avea, dupa aceasta inaugurare, 748 kilometri de autostrada, scrie News.ro.

”Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza ca astazi (06.03.2017), incepand cu ora 17:30, se va deschide circulatia rutiera pe autostrada Lugoj – Deva, Lot 2 km 27+620 - km 56+220", sectoarele A, B, C si nodul rutier Margina”, informeaza CNAIR, intr-un comunicat.

La mijlocul lunii februarie, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca nu va mai da un termen pentru deschiderea tronsonului de 15 kilometri din lotul doi al autostrazii Lugoj-Deva, deoarece a mai inaintat un termen - 10 februarie - bazat pe ce i-au spus sefii de proiect, ”care au mintit”, precizand ca va astepta sa primeasca un punct de vedere de la un expert.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat in februarie ca amana receptia la lucrarile efectuate pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva de asocierea Salini Impregilo – Societa Edile Construzioni e Lavori.

Lotul de autostrada, aflat in stadiul de ”muzeu” de la finalul anului trecut, nu a fost deschis circulatiei din cauza neprimirii vizei pentru receptia terminarii lucrarilor. Valoarea contractului pentru executarea acestor lucrari se ridica 562 milioane de lei fara TVA, din care 85% din fonduri europene si 15% de la bugetul Romaniei.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat recent ca, in acest an, constructorii vor termina 90,23 kilometri de autostrada si 45 de kilometri de variante ocolitoare si vor finaliza modernizarea a 275 kilometri de drumuri nationale.