Compania a reamintit că, începând de la miezul nopţii, aproape toată flota sa de avioane va rămâne la sol, deşi, în urmă cu câteva zile, anunţase că va menţine pentru moment un număr redus de zboruri între Irlanda şi Marea Britanie.

"În acest moment, nu preconizăm operarea de zboruri în lunile aprilie şi mai, dar aceasta depinde clar de recomandările Guvernului şi noi întotdeauna am respectat instrucţiunile", a explicat marţi, într-un comunicat, Michael O'Leary, CEO al companiei, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că pune la dispoziţia "tuturor guvernelor" avioanele companiei pentru a efectua repatrieri şi zboruri esenţiale pentru transportul de medicamente, echipamente de protecţie şi, dacă va fi nevoie, alimente de urgenţă.

El a recunoscut că "nimeni nu ştie" cât timp va dura "blocajul" provocat de COVID-19, însă "experienţa Chinei" sugerează că perioada de contagiune şi diminuare a propagării virusului ar putea fi de trei luni.

"Deoarece frontierele Europei sunt congestionate sau închise, este vital ca Ryanair să îşi facă treaba pentru a fi menţinut transportul de medicamente şi alimente de bază", a subliniat O'Leary, care a dat asigurări că toate aceste zboruri vor fi operate în maximă securitate, cu dezinfectare zilnică.

În acest sens, el a semnalat faptul că Ryanair şi-a redus numărul de birouri cu 50% pentru a respecta cerinţele de "distanţare socială" şi a cerut răbdare clienţilor care încearcă să intre în contact cu serviciul de relaţii cu publicul.

"Veţi primi un e-mail. Vă rog, nu insistaţi la telefon, deoarece, dată fiind lipsa de personal, acesta se va ocupa de cazurile mai urgente, care, în următoarele zile vor fi zborurile speciale", a spus O'Leary.