Ryanair s-a adresat tribunalului pentru a obţine un ordin care să vizeze Forsa, organismul mamă al Asociaţiei piloţilor aerieni irlandezi (IALPA), în ideea de a îi împiedica pe piloţii irlandezi ai companiei să declanşeze o grevă de 48 de ore în zilele de joi şi vineri.

Avocatul Ryanair a comunicat tribunalului că Forsa nu a aşteptat finalizarea procesului de mediere înainte de a anunţa declanşarea grevei şi totodată a susţin că această grevă ar reprezenta încălcarea unui acord convenit anul trecut între conducerea companiei şi sindicatul piloţilor.

IALPA reprezintă aproximativ 180 de piloţi cu sediul la Dublin care sunt angajaţi în mod direct de Ryanair şi recent a organizat un sondaj în rândul membrilor săi pentru declanşarea unei greve, în contextul unei dispute cu echipa managerială cu privire la salarii şi condiţiile de muncă.

Compania Ryanair s-a confruntat în Europa cu val de proteste şi greve din partea angajaţilor privind condiţiile de muncă, atât la sfârşitul anului 2017, dar şi în 2018, potrivit Agerpres.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.