Compania irlandeza a raportat cresterea cu 43% a profitului net, la 1,24 miliarde de euro (1,39 miliarde de dolari), in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie 2016, fata de 867 milioane de euro in precedentul an fiscal. Analistii se asteptau la un castig de 1,25 miliarde de euro.

Ryanair se asteapta "in mod precaut" la o crestere a profitului net cu 13% in anul fiscal care se va incheia in martie 2017, la 1,38 - 1,43 miliarde de euro, sub estimarile analistilor, de 1,47 miliarde de euro.

Compania estimeaza o incetinire a cresterii castigurilor in acest an din cauza atentatele teroriste si a reducerii pretului titeiului.

Numarul de pasageri transportati in anul fiscal care se va incheia in martie 2017 ar urma sa creasca cu 9%, la 116 milioane, fata de 101,4 milioane in anul fiscal precedent.

Factorul de incarcare (cat de multe scaune sunt ocupate la fiecare zbor) se va mentine la 93%, la fel ca in anul precedent

Pe fondul cresterii concurentei in Europa occidentala, Ryanair si-a accelerat extinderea spre Est, concurand cu operatorul aerian maghiar Wizz Air Holdings Plc. Compania irlandeza a anuntat deschiderea unei noi baze in Sofia, Bulgaria.

Ryanair va deschide o baza la Bucuresti, incepand cu 30 octombrie, cu trei aeronave, printr-o investitie de 300 milioane de dolari, a anuntat recent seful companiei irlandeze, Michael O'Leary.