Atingerea acestui numar de pasageri ar insemna urcarea pe locul trei in topul liniilor aeriene active in Romania.

Liderul pietei este Wizz Air, cu 5,5 milioane de pasageri transportati in 2016, urmat de Blue Air, cu 4 milioane de pasageri, si de Tarom cu 2,41 milioane pasageri. Ryanair a transportat 680.000 de pasageri in primele sase luni ale anului trecut.

Compania are in plan cresterea zborurilor dinspre Bucuresti catre centrele financiare din Europa si estimeaza un avans de 40% al numarului de pasageri transportati in si dinspre Romania in anul fiscal, care incepe in 1 aprilie.

Ryanair asteapta acest avans in contextul lansarii de zboruri pe 13 noi rute in vara acestui an. Din martie, compania va lansa zbouri pe rutele Oradea-Barcelona, Oradea-Milano si Bucuresti-Palermo.

"Scopul nostru este de a conecta Bucurestiul cu cele mai importante centre de afaceri din Europa, Romania are atat de multe de oferit. Ryanair este intotdeauna receptiva la planurile de modernizare sau de construire de aeroporturi in Romania si vrem sa extindem aici", a declarat Barabas.

Romania este considerata o piata cu un urias potential, avand o medie de 0,66 de pasageri pe locuitor, fata de media Uniunii Europene de 1,7 pasageri pe locuitor, potrivit datelor Eurostat.