Totodată, compania şi va solicita pasagerilor să poarte măşti şi să ceară permisiunea însoţitorilor de zbor pentru a folosi toaleta, a anunțat operatorul într-un comunicat de presă.

De la 1 iulie, compania aeriană irlandeză va opera 1.000 de zboruri pe zi, faţă de 30 în prezent, ceea ce-i va permite să acopere 90% din reţeaua de dinaintea crizei, dar cu o frecvenţă mai redusă, se arată în comunicatul Ryanair.

Luna aceasta, directorul general Michael O'Leary declara că Ryanair va ajunge de la 40% din zborurile normale în iulie la 50% în august, dar cel puţin jumătate din scaune vor fi goale din cauza cererii anemice.

Ryanair va cere tuturor pasagerilor să precizeze durata vizitei lor planificate şi unde vor sta, informaţiile urmând să fie furnizate guvernelor UE pentru a monitoriza măsurile de carantină.

Compania aeriană a dat asigurări că interioarele tuturor aeronavelor vor fi dezinfectate în fiecare noapte, va încuraja clienţii să-şi verifice temperatura înainte de zbor şi va interzice plăţile cu numerar pentru vânzările de la bord.

Săptămâna trecută, Ryanair a raportat o scădere cu 99,6% a numărului de pasageri transportaţi în luna aprilie, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian în cea mai mare parte a Europei.

Compania irlandeză a transportat 40.000 de pasageri luna trecută, comparativ cu 13,5 milioane în aprilie anul trecut. Ryanair a avertizat că se aşteaptă ca numărul pasagerilor să rămână la un nivel redus în lunile mai şi iunie, ca urmare a restricţiilor de călătorie în vigoare.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.