Potrivit unui comunicat al operatorului irlandez, un milion de biletele pentru 240 de detinații către care zboară Ryanair vor putea fi cumpărate la prețul de 5 euro, începând din 1 septembrie.

Pomoția durează 48 de ore, respectiv până pe 2 septembrie, la miezul nopții, iar perioada de călătorie trebuie să fie în lunile septembrie și octombrie.

Rezervările se fac pe site-ul companiei Ryanair.com sau prin aplicația de mobil.

”Pentru 48 de ore, lansăm o mega-promoție, pentru un milion de locuri. Clienții pot rezerva bilete la prețul de 5 euro pentru cele 240 de destinații ale noastre, destinații de top pentru vacanțe din Europa, Afica de Nord sau Orientul Mijlociu. Pentru a putea beneficia de această ofertă, cei interesați trebuie să intre pe site-ul Ryanair pentru a-și rezerva biletele până la 2 septembrie, înainte de miezul nopții, pentru călătorii în septembrie și octombrie”, a declarat Dara Brady, reprezentant Ryanair.

Citește și: Bătălia pentru cerul Europei. Mișcarea Ryanair și Wizz Air după prăbușirea din pandemie, care lovește toți ceilați giganți aerieni

La fel ca toate celelalte companii aeriene din Europa, Ryanair a înregistrat pierderi uriașe din cauza pandemiei care a blocat toate avioanele la sol pentru câteva luni. În perioada aprilie - iunie 2020 operatorul aerian irlandez a avut pierderi după taxe de 185 milioane de euro (216,54 milioane de dolari), primele pierderi înregistrate vreodată în trimestru.

Numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în trimestrul doi, care a fost "cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair", se arată într-un comunicat al companiei. Veniturile au înregistrat un declin de 95%, la 125 milioane de euro, în timp ce costurile au scăzut cu 85%, a informat Ryanair.

În luna mai, Ryanair a anunţat că va renunţa 3.000 de angajaţi în Europa.

Bloomberg scria recent că, intr-un moment în care pandemia de coronavirus afectează companiile aeriene din întreaga lume, transportatorii low-cost din Europa, inclusiv Ryanair şi Wizz Air, analizează posibilitatea extinderii flotelor lor.

Astfel, Ryanair, care s-a opus pachetelor de sprijin acordate unor mari transportatori aerieni precum Air France-KLM şi Deutsche Lufthansa, a anunţat că va analiza posibilitatea de a comanda un număr suplimentar de avioane Boeing 737 Max, atunci când acest avion va fi autorizat să zboare din nou.

Aceste evoluţii diferite ar putea modifica clasamentul transportatorilor europeni în următorii ani, pe măsură ce Ryanair va urca câteva poziţii şi în jurul anului 2023 ar putea să ajungă imediat după liderul Lufthansa.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.