Costul total al acestui proiect este de 883.000.000 euro, iar lucrarile ar urma sa fie incheiate pana in 2015.

Deocamdata insa... mai dureaza ceva timp pana cand acest proiect se va transforma in lege, deoarece Camera Deputatilor este primul for sesizat, iar Senatul este Camera decizionala!

Oricum, Guvernul a cerut Parlamentului sa aprobe legea in regim de urgenta.

Lucrarile la tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate au fost declarate de Executiv ca fiind de utilitate publica. Acest lucru permite inceperea procedurilor de expropriere a unor terenuri private in suprafata totala de peste 15.000 metri patrati, din care 1.600 mp teren ocupat de constructii.

Conform premierului, acest proiect al magistralei Universitate-Drumul Taberei va fi platit din credite externe, dar si din alocatii bugetare. Costul total este estimat la 883 milioane euro, din care 395 milioane euro vor fi luate de la Banca Europeana de Investitii.

Proiectul de modernizare a metroului prevede unirea cartierului Drumul Taberei de centrul Capitalei, pe o lungime de 9,05 kilometri si 14 statii.

Iata si traseul statiilor viitoarei linii de metrou: Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2.

De asemenea, de la Piata Universitatii va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!