Dennis Muilenburg, şeful Boeing, crede că aşa-numitele taxiuri zburătoare, care vor transporta pasagerii în oraşe vor deveni realitate mult mai repede decât ne imaginăm acum.

În prezent, sunt deja create prototipuri funcţionale, tehnologia necesară fiind disponibilă. Era vehiculelor urbane zburătoare este suficient de aproape pentru ca autorităţile să înceapă deja să se gândească la regulile viitoarelor şosele 3D, este de părere CEO-ul Boeing.

Şeful Boeing nu este singur în optimismul său. Acesta este susţinut şi de un recent studiu realizat de Deloitte, care vorbeşte despre drone comerciale cu 2-5 locuri care vor arăta ca o evoluţie a elicopterelor actuale şi care vor începe să intre pe piaţă încă din 2020.

Boeing a cumpărat anul trecut Aurora Flight Sciences, o companie care dezvoltă taxiuri zburătoare împreună cu Uber, alt nume important care investeşte atât în maşini autonome, cât şi în vehicule zburătoare.

Şi principalul rival al Boeing, Airbus, experimentează în acest domeniu şi chiar pare să fie un pas înainte. A3, divizia din Silicon Valley a Airbus, a realizat deja la finalul lunii ianuarie primul test al taxiului aerian autonom Vahana.