Ungaria a anuntat deja ca va mari numarul de controale pe drumurile internationale asa ca daca nu respectati regulile, riscati amenzi usturatoare. In Europa, sanctiunile pot ajunge pana la 3.000 de eruo.

"Atunci cand nu se achita amenda pe loc sau nu exista certitudinea ca ea poate fi achitata, pot fi retinute ori masina, ori bunuri din masina pana la confirmarea platii. In majoritatea statelor europene sunt functionale sistemele de detectie automata, fara sa fie necesara prezenta [olitiei astfel incat sanctiunile pot fi aplicate fara sa fie politia in zona respectiva", spune Florin Catana, comisar-sef al Directiei Generale a Politiei Romane.

Pe langa faptul ca ramaneti in zapada, mai intrati si datori in noul an. Si inca un element foarte important: vesta reflectorizanta este obligatorie, nu aveti voie sa schimbati nici macar o roata, daca nu purtati asa ceva.

Regulile principale din fiecare tara sunt semnalate pe panourile de la punctele de frontierea. Daca plecati din tara, luati toate actele necesare: cartea de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare cu ITP-ul valabil, asigurarea obligatorie si cartea de identitate a masinii.