Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgău, negocierile au eşuat întrucât conducerea Metrorex nu a fost de acord cu o mărire de salarii mai mare de 18%, deşi sindicaliştii şi-au redus pretenţiile la aproape jumătate, "în jur de 20%".

"Nu am renunţat niciodată la ideea de grevă. Problema este că acum trebuia să continuăm negocierile şi nu s-au continuat pentru că ei (managementul Metrorex - n. r.) au rămas pe poziţie inflexibilă de creştere cu 18% şi noi am scăzut de la cifra iniţială la aproape jumătate, în jur de 20%. Ei sunt inflexibili, invocând faptul că încă este la conducerea Ministerului Transporturilor domnul Şova, care nu vrea mai mult, şi că asta este situaţia până va pleca acest domn ministru de la Transporturi. După aceea, se pot relua negocierile. În caz că rămân pe această poziţie inflexibilă, sigur că noi avem greva suspendată, putem oricând să o reluăm", a declarat Marian Bărăgău, pentru Agerpres.

Sindicaliştii aşteaptă noi negocieri după schimbarea din funcţie a actualului ministru al Transporturilor, Lucian Şova.

"Aşteptăm o nouă rundă de negocieri după ce se va schimba acest domn ministru al Transporturilor, care ne-a declanşat un război pe faţă. Am terminat azi întâlnirea, oricând se pot relua negocierile în sensul dezamorsării situaţiei", a punctat Bărăgău.

Pe 23 noiembrie, Marian Artimon, secretarul general al USLM, anunţa că sindicaliştii de la metrou ar putea declanşa greva generală în jurul datei de 10 decembrie, dacă "nu va găsi înţelegere" şi nu se va semna contractul colectiv de muncă.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt creşterea salariilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi prelungirea contractului privind spaţiile comerciale din staţiile de metrou. Dacă la început sindicaliştii au cerut majorări de salarii de 42%, apoi au coborât la 35%, iar acum "în jur de 20%".

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a demisionat pe 22 noiembrie, după ce Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea acestuia cu Lia Olguţa Vasilescu, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să aprobe revocarea acestuia din funcţie şi a respins propunerea social-democraţilor pentru acest portofoliu. Ulterior, PSD venit cu o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor, respectiv deputatul Mircea Drăghici.