Mitingul de protest este organizat, miercuri, de la ora 13.00, in Piata Constitutiei, de Federatia Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - Romania", a anuntat organizatia sindicala.

Potrivit presedintelui federatiei sindicale, Ion Radoi, sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Mitingul de protest are loc la o zi dupa ce sindicalistii de la metrou au fost, marti dimineata, intre orele 04.00 si 06.00, in greva de avertisment.

Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB.

Ion Radoi a spus ca greva de avertisment a fost organizata din cauza esecului inregistrat in urma negocierilor din 12 septembrie cu administratia Metrorex.

"In cazul nesolutionarii prezentului conflict colectiv de munca, in data de 30 septembrie va fi declansata greva propriu-zisa, pe termen nelimitat", a precizat Ion Radoi, care este si presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou.

Conducerea Metrorex a solicitat, luni, salariatilor sa renunte la greva, precizand ca administratia a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in 5 septembrie, ca dezaproba intentia sindicatelor de la metrou de a intra in greva generala si a cerut administratorului retelei de metrou, Metrorex, solutii de rezolvare imediata a revendicarilor angajatilor.