"Metrorex anunţă că astăzi, 4 decembrie a.c. a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă (2018-2019) între administraţia Metrorex şi partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părţile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra în vigoare", se arată în comunicatul citat.

Marţi, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, declara într-o conferinţă de presă că nu crede că se va ajunge la declanşarea grevei generale la metrou.

Luni, sindicaliştii de la metrou afirmau că nu au renunţat la greva generală dacă nu li se vor rezolva cererile, însă aşteaptă schimbarea ministrului Transporturilor pentru reluarea negocierilor.

Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgău, negocierile au eşuat întrucât conducerea Metrorex nu a fost de acord cu o mărire de salarii mai mare de 18%, deşi sindicaliştii şi-au redus pretenţiile la aproape jumătate, "în jur de 20%".

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: creşterea salariilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi prelungirea contractului privind spaţiile comerciale din staţiile de metrou.