Autoritatile din judetul Prahova vor deschide, in cursul acestei luni, primul drum judetean construit in ultimii 23 de ani in acest judet, tronsonul urmand a face legatura intre statiunea Busteni de pe Valea Prahovei si localitatea Valea Doftanei, scrie Mediafax

"In perioada urmatoare reprezentantii Politiei vor stabili semnalizarea rutiera pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulatiei rutiere. Este un drum foarte important, intrucat va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 in momentul in care va fi deschis santierul pentru autostrada Comarnic - Brasov. Si, nu in ultimul rand, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului in aceasta zona, care are un extraordinar potential turistic", a spus presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Acesta a precizat ca pentru construirea acestui drum nu a fost alocate fonduri publice si ca tronsonul, construit pe un vechi drum folosit de carutasi, a fost amenajat la initiativa operatorilor de turism din zona, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de constructii.