Drumul national 3C Constanta - Ovidiu a fost vineri noapte in bataia viscolului. La intrarea in localitatea Corbu, 60 de oameni au ramas prizonierii iernii, printre nameti.

Intr-un gest de solidaritate si, poate, manati de teama sa nu ramana acolo, soferii s-au ajutat unii pe altii sa iasa din muntii de zapada. Impiedicate de viscol, utilajele de deszapezire n-au putut face mare lucru. Dupa aproape 7 ore de chin, cand viscolul a mai pierdut din putere, mai multe utilaje au reusit sa croiasca drum prin nameti.

Marea Neagra incepe sa se transforme, la -15 grade Celsius, in "Marea Inghetata". Gheata atinge pe alocuri 5-6 centimetri grosime si se intinde pe cativa metri in larg. Atentie, insa, oricand poate crapa sub greutatea omului!

Autostrada Soarelui a devenit autostrada iernii si a blocajelor. Portiunea dintre Lehliu si Fetesti a fost inchisa din pricina nametilor de netrecut pentru masini. Utilajele de la deszapezire n-aveau sorti de izbanda: vantul aducea inapoi pe sosea zapada abia curatata. Politistii au oprit soferii si au dirijat masinile pe rute ocolitoare.

Si in judetul Buzau, pe majoritatea soselelor soferii abia vedeau dincolo de botul masinii. Mai multe drumuri judetene s-au blocat in baricade de zapada, iar politistii au recomandat evitarea drumului national 22 Ramnicu Sarat - Braila.

In judetul Galati, viscolul a lasat 12 de localitati fara energie electrica. Zeci de drumuri judetene au fost blocate de nameti.