Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, a anuntat, miercuri, ca documentul original nu poate fi gasit, adaugand ca prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului. 

"Nu am reusit la Ministerul Transporturilor sa se gaseasca varianta originala a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat in 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele aditionale din 2005. Nu s-a gasit varianta originala din 2003. (...) Anexele au aparut dupa 2005. Contractul a fost desecretizat in 2006", a sustinut Dan Sova, miercuri seara, la Digi24, transmite Mediafax.

El a spus ca pretul mentionat in actul aditional a ajuns la 10 miliarde de Euro, de la 2,2 miliarde de Euro. 

"Boagiu a spus intr-o conferinta de presa ca a trebuit sa rezilieze partial. E clar ca modificarile din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de euro. Oamenii asteapta sa vada pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii", a spus Dan Sova.

In replica, prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu precizeaza ca documentul original se afla la Serviciul Probleme Speciale, etajul 2, camera 58. 

"Sova trebuie sa plece cat mai repede din Guvern, pe usa din dos, pentru ca demisia ar fi prea nobila pentru el! Conform legii, contractul original Bechtel este la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58", a declarat Anca Boagiu. 

Fostul ministru sustine totodata ca ministrul Sova creeaza diversiuni pentru a nu raspunde la doua probleme importante semnalate de ea, referitoare la desecretizarea contractului initial cu Bechtel, semnat de Adrian Nastase in 2003 si la contractele incheiate si comisionele incasate de firmele de avocati ale familiei Sova. 

Boagiu considera ca este inadmisibil ca un ministru al Guvernului sa "prosteasca" continuu pe toata lumea cu declaratii de genul "nu am reusit la Ministerul Transporturilor sa se gaseasca varianta originala a contractului semnat". 

"Dan Sova are obligatia, cel putin morala, sa spuna cati bani au incasat pe contractele de avocatura cu Bechtel si CNADNR si sa ne spuna si cat de «cinstit» au negociat el si familia lui, in calitate de avocati, pentru statul roman, a mai afirmat Anca Boagiu.