"Este o batjocura, o bascalie nationala ideea cu infrastructura. Daca acum catva timp exprimam nehotararea fata de ultimele declaratii care au fost facute despre vestita autostrada Pitesti-Sibiu, Sibiu-Pitesti, care nu este a Daciei, ci a Romaniei, astazi spun ca nu va fi finalizata nici macar in 2025. Este inadmisibil ce se intampla, ca o tara care are un potential important in aceasta industrie, care contribuie si la export, si la bunastare, locuri de munca, sa fie tratata cu atata indiferenta, in conditiile in care 80% din finantare este asigurata din fonduri europene (...) Din punctul meu de vedere, am discutat cu cei de la CNADNR, iar eu as desfiinta pur si simplu aceasta companie. Trebuie sa existe o agentie in directa subordine a prim ministrului si impanata cu oameni de specialitate - profesori in constructii, drumuri, poduri, geologi. Nu mai putem trata problema cu nivelul profesional al CNADNR. Romania va avea consecinte considerabile, daca nu vom avea aceasta autostrada", a spus Stroe.  

El a adaugat ca in cazul acestei lucrari ar trebuie desemnat un singur prestator care sa realizeze atat studiul de fezabilitate, cat si proiectarea.  

"Am stat si m-am gandit ce as face eu. As face o licitatie, as alege un prestator care sa faca si studiul de fezabilitate si proiectarea. Ce se intampla acum, din 2007 incoace, este de necomentat, este de sesizat DNA. Asteptam acum sa vedem ce decizie se va lua. Am acompaniat vreo opt ministri ai Transporturilor, iar rezultatele sunt zero. Este de o importanta capitala acest tronson si gresit s-a inteles ca Dacia si Renault vor o autostrada. Imaginati-va 4,4 milioane de metri cubi de marfa in containere, care circula din centrul tarii spre vest. N-au facut masuratori, n-au facut un calcul sa vada ce fonduri uriase pierde Romania ca urmare a lipsei acestei autostrazi", a subliniat seful ACAROM.  

In decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spunea ca lucrarile la autostrada Pitesti - Sibiu ar putea incepe la 1 ianuarie 2017, in conditiile in care licitatiile vor putea demara abia in vara anului 2016.  

Pe de alta parte, conform Ministerului Fondurilor Europene, autostrada Sibiu - Pitesti ar putea fi gata in ultima parte a anului 2023, iar valoarea totala a investitiei depaseste 1,67 miliarde euro.