"Ne face placere sa anuntam pasagerilor nostri lansarea unei noi rute directe catre Germania, Bucuresti - Hamburg. Avand in vedere ca Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania si al treilea cel mai mare port din Uniunea Europeana, consideram ca ruta Bucuresti - Hamburg va avea un potential mare de trafic si reprezinta o noua deschidere catre lume pentru pasagerii nostri. Tarom conecteaza Romania cu ''Gateway to the World'', asa cum este denumit orasul Hamburg. Cursa inaugurala de astazi are un factor de incarcare de 75%, ceea ce este o buna premisa pentru traficul viitor”, a declarat directorul general interimar Tarom, Gabriel Stoe.

Pretul biletelor porneste de la 95 euro, cu toate taxele incluse, iar zborurile vor fi efectuate in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica, astfel: RO 321, cu plecare la 8,10 din Bucuresti si sosire la 9,50 in Hamburg, si RO 322 cu plecare la 10,35 din Hamburg si sosire la 14,05 in Bucuresti.

Biletele sunt deja disponibile la vanzare pe site-ul Tarom. Pasagerii zborurilor Tarom beneficiaza de transport gratuit al bagajului de cala in limita maxima de 23 kilograme (un bagaj pentru clasa Economy) + 10 kilograme bagaj de mana, check-in gratuit in aeroport, la kiosk, online si pe mobil si servicii gratuite la bord.

Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania, cu 1.740.000 locuitori, si este situat in nordul Germaniei, pe malul raului Elba.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954 si a crescut in acelasi timp cu aviatia romaneasca. TAROM isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).