Potrivit unui anunț al operatorului, ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii infectarii cu COVID-19, compania a luat următoarele decizii:

- începând cu data de 25.03.2020, ora 12.00 (ora aterizarii), se suspendă toate cursele interne pentru următoarele 14 zile.

- începând cu data de 26.03.2020, se suspendă toate zborurile în Franța și Germania, pentru cel putin 14 zile.

Toti pasagerii afectați de suspendarea acestor curse pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a calatoriilor fara penalizare sau rambursarea integrala a biletelor/tronsoanelor neutilizate. Pentru efectuarea modificarilor va rugam sa contactati agentul emitent sau orice agentie Tarom”, a mai pecizat compania.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seara ca toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România se vor suspenda începând de miercuri, ora 23,00, pentru o perioadă de 14 zile.

"Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zboruri de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi celor tehnice necomerciale. Măsura se va aplica începând cu mâine, 25 martie 2020, ora 23,00, ora României", a spus Vela.

De asemenea, zborurile din România spre Italia și Spania sunt suspendate de săptămâna trecută.

În consecință, companiile aeriene care operează pe piața din România au anunțat măsuri de reducere sau suspendare a activității, în contextul COVID-19.

Wizz Air a anunțat că suspendă operațiunile de la Timișoara, Craiova și Sibiu, până la 1 mai.

Ryanair a oprit toate avioanele la sol, în noaptea de marți spre miercrui.

Blue Air a suspendat toate zborurile pe perioada stării de urgență.