Taximetriștii au ieşit în stradă pentru a patra oară pentru a protesta faţă de platformele de car sharing. Taximetriştii veniţi din toată ţara spun că vor protesta până când aplicaţiile respective vor fi reglementate.

”Este resistematizată circulaţia în Piaţa Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României”, a anunţat, miercuri, Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, a fost restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. La nevoie, poliţiştii vor restricţionat traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Protestul organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) se va desfăşura până la ora 18:00, în Piaţa Victoriei, şi ar urma să participe mai multe asociaţii, printre care şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), informează News.ro

Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, au transmis organizatorii.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.

Poziția Uber nu a întârziat să apară: „Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport”, susțin oficialii Uber Romania.