Iata ca la Transporturi se intampla ceva. Doua avioane deja au venit si mai sunt doua pe teava, care vin in octombrie, long haul (pentru distante lungi n.r.). Ne-a intrebat directorul de la Tarom si noi i-am spus ca sunt doua tari mari importante pentru incoming: Rusia si China”, a spus Burcea, care este si administratorul Paralela 45, scrie News.ro.

El sustine ca nu se pot face planuri pentru 2018 decat ”daca le ai in batatura si trebuie sa le ai pana prin octombrie”.

”Noi consideram ca piata Chinei este extraordinar de importanta, pentru ca numarul de turisti de acolo este practic infinit. Dar si America este o piata foarte buna, mai ales ca a ajuns la o rata de refuz a vizelor de 17%. Deci stam destul de bine si la vize”, a adaugat Burcea.

Seful ANAT sustine ca inca nu au fost stabilite exact orasele in care vor ateriza avioanele Tarom, dar ca este sigur ca se vor relansa zborurile transatlantice.

El precizeaza ca turoperatorii au fost chemati la discutii la Tarom de catre directorul general Eugen Davidoiu.

Cele doua avioane care vin se indreapta spre America si China (in ceea ce priveste lansarea curselor directe, n.r.), iar noi vrem sa tragem tare si catre Rusia”, a mentionat seful ANAT.

Burcea subliniaza ca anul trecut nu a venit in Romania niciun grup de turisti din China.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au declarat ca ”cele doua avioane vor intra in flota Tarom pana la sfarsitul anului”.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat pe 31 mai ca Tarom negociaza cu o companie de leasing operational pentru achizitia altor doua avioane noi, lung curier, care vor intra in acest an in flota companiei de stat.

Aceste aeronave ar permite relansarea curselor directe spre SUA si China, ministrul sustinand ca Tarom va rezolva si problema dreptului de survol deasupra Rusiei.

Tarom a sistat zborurile transatlantice, dar si pe cele catre Beijing, in 2003, considerandu-le nerentabile.

Pana saptamana trecuta, flota companiei a numarat 21 de aeronave , dintre care doar 19 zburau in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta. Saptamana trecuta, au sosit la Bucuresti doua aeronave Boeing 737-800 NG, care vor zbura catre destinatiile din Spania si Amsterdam.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor, Tarom a inregistrat un avans de 71,2% al pierderilor anul trecut, fata de anul anterior, pana la 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scaderii veniturilor si al valorii activelor imobilizate.