Stanca s-a oprit la marginea soselei si nu a afectat soseaua, potrivit CNAIR.

”La partea superioara a acestui bloc de stanca se afla inca doua stanci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabila a drumului si implicit siguranta participantilor la trafic”, se arata in comunicat.

Reprezentantii CNAIR au anuntat ca au initiat masuri in vederea asigurarii circulatiei in conditii de siguranta si au introdus semnalizarea provizorie de restrictionare si monitorizare a zonei.

”Precizam ca in eventualitatea cresterii gradului de risc, CNAIR va propune inchiderea circulatiei rutiere, prioritara fiind protejarea vietii si integritatii corporale a celor care tranziteaza zona in aceste zile”, se arata in comunicat.

CNAIR a anuntat recent ca se redeschide traficul pe Transfagarasan intre Balea Cascada (judetul Sibiu) si Piscu Negru (judetul Arges), cu aproape doua saptamani mai repede decat in alti ani.

DN 7C - Transfagarasan face legatura intre judetele Sibiu si Arges si este inchis, anual, intre 1 noiembrie si 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104 (Piscu Negru, judetul Arges) si kilometrul 131 (Balea Cascada, judetul Sibiu), pe celelalte portiuni circulatia fiind permisa tot timpul anului.

Transfagarasanul a fost construit in urma cu peste 40 de ani, ca sa treaca peste zona de creasta a Masivului Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. Soseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri si viaducte, dar si cel mai lung tunel din Romania, la Balea Lac, de 887 de metri.