TRENURI ANULATE

Circulatia intre statiile Teregova si Armenis (linie simpla), pe sectia Orsova – Caransebes – Timisoara, a fost inchisa, dupa ce linia de cale ferata a fost inundata si acoperita cu aluviuni, intervenind urmatoarele modificari in circulatia trenurilor de calatori:

- trenul Intercity 12011 se anuleaza pe relatia Orsova – Caransebes

- trenul Intercity 594 se anuleaza pe relatia Caransebes – Orsova

- trenul Accelerat 1692 se anuleaza pe relatia Timisoara Nord – Bucuresti Nord, urmand ca pasagerii de la acest tren sa fie preluati, fara plata diferentelor tarifare, de trenul Intercity 592 care circula pe relatia Timisoara Nord – Bucuresti Nord

- trenul Intercity 592 Timisoara Nord – Bucuresti Nord se anuleaza pe relatia Timisoara Nord – Filiasi si va circula pe ruta ocolitoare Timisoara Nord - Aradu Nou - Simeria – Filiasi - Craiova – Bucuresti Nord, cu oprire si in statia Simeria.

TRENURI CU TRASEE DEVIATE

Ca urmare inundarii linei de cale ferata dintre statiile Barbosi – Sendreni (judetul Galati), patru trenuri accelerate de pe ruta Galati – Iasi si retur, vor circula pe ruta ocolitoare pana la redeschiderea traficului feroviar, dupa cum urmeaza:

- trenul Accelerat 1962/1961-1 Galati – Iasi va circula pe ruta ocolitoare: Galati – Targu Bujor – Barlad – Iasi

- trenul Accelerat 1967-2/1967 Iasi – Galati va circula pe ruta ocolitoare: Iasi – Barlad – Targu Bujor – Galati

RUTE INCHISE

Pe sectia de circulatie Letcani - Dorohoi, intre statiile Ungureni - Dorohoi (sectie neinteroperabila, inchiriata) , terasamentul de cale ferata a fost spalat pe o portiune de 50 de metri.

Pe sectia de circulatie Barbosi - Tecuci, intre statiile Barbosi - Sendreni, linia CF a fost inundata. Pe sectia de circulatie Bucuresti - Timisoara, intre statiile Teregova - Armenis, in urma alunecarilor de teren linia a fost acoperita de cantitati mari de grohotis si de mai multi arbori prabusiti.

Pe sectia de circulatie Leorda - Dorohoi, intre statiile Leorda - Dorohoi (sectie neinteroperabila, inchiriata), linia CF a fost inundata.

Pe sectia de circulatie Siculeni - Adjud, intre statiile Lunca de Mijloc - Ghimes, apele raului Trotus au erodat malul drept pana la traverse, si exista pericol de prabusire si de rupere a liniei.

Pe sectia de circulatie Darmanesti - Paltinoasa, intre statiile Darmanesti - Cacica (sectie neinteroperabila, inchiriata), linia de cale ferata a fost inundata.

Pe sectia de circulatie Suceava Nord - Vicsani, intre statiile Suceava Nord - Darmanesti, Milisauti - Dornesti si Dornesti - Vicsani terasamentul caii ferate a fost spalat sau rupt, iar suprastructura distrusa pe mai multe portiuni.

Pe sectia de circulatie Vama - Moldovita, intre statiile Vama - Moldovita (sectie neinteroperabila, inchiriata), linia de cale ferata a fost inundata.

RESTRICTII DE VITEZA

Pe sectia de circulatie Siculeni - Adjud , se circula cu restrictie de viteza de 15 km/h intre statiile Mihaileni - Nadejdea, cu restrictie de viteza de 20 km/h intre statiile Onesti - Targu Ocna si cu restrictie de viteza de 50 km/h intre statiile Siculeni -Madaras Ciuc.

Pe ruta Bacau - Bicaz, se circula cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Piatra Neamt- Bistrita Neamt si cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Bistrita Neamt - Pangarati.

Pe sectia de circulatie Tecuci - Iasi , se circula cu restrictie de viteza de 70 km/h intre statiile Balteni - Barzesti.

Restrictie de viteza de 30 km/h este impusa si intre statiile Faraoani - Valea Seaca, pe sectia de circulatie Ploiesti - Vicsani.

Pe sectia de circulatie Bucuresti - Galati, se circula cu restrictie de viteza de 50 km/h intre statiile Barbosi - Sendreni si cu restrictie de viteza de 5 km/h intre statiile Barbosi - Filesti (firul I si firul II).

Pe sectia de circulatie Darmanesti - Floreni , se circula cu restrictie de viteza de 20 km/h intre statiile Vama - Prisaca Dornei si cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Liteni - Veresti.

Pe sectia de circulatie Pascani - Iasi, se circula cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Pascani - Ruginoasa.

RUTE DESCHISE CIRCULATIEI

pe sectia de circulatie Siculeni - Adjud, traficul feroviar a fost redeschis,  intre statiile Palanca – Simbrea si intre statiile Ghimes – Palanca.

Pe sectia de circulatie Ploiesti - Vicsani, traficul feroviar a fost redeschis intre statiile Adjud – Pufesti si intre statiile Lespezi - Dolhasca

Pe ruta Galanesti - Gura Putnei, traficul feroviar a fost redeschis intre statiile Galanesti - Gura Putnei.

CFR Calatori atentioneaza ca in functie de evolutiile meteorologice pot aparea si ale modificari in programul trenurilor si recomanda celor care vor sa circule in zonele afectate sa se informeze de pe site-ul companiei sau sa ceara detalii la birourile de informatii din statiile CFR.