Liderii sindicali sustin ca salariile ceferistilor au mai fost reduse cu 26% in acest an, fata de 2009, astfel ca o noua taiere nu ar putea fi suportata de angajati.

Nu suntem lamuriti cu ce vrea Guvernul sa faca. A anuntat ca vor fi taiate toate salariile, in conditiile in care salariile in sistemul feroviar au fost déjà taiate in urma reorganizarii de la inceputul anului”, a spus, pentru incont.ro, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Mantescu a precizat ca ceferistii participa la toate actiunile organizate in Capitala de confederatiile sindicale si se pregatesc de declansarea grevei generale.

Liderul sindical a atras atentia, insa, ca nemultumirile sunt mari in randul angajatilor CFR, astfel incat este posibil ca acestia sa intrerupa activitatea oricand.

Cateva sute de sindicalisti afiliati la cele cinci confederatii sindicale au pichetat in aceasta dimineata Guvernul si Presedintia, acestia fiind nemultumiti de decizia Executivului de a reduce salariie si pensiile. Protestele vor continua pana miercuri, cand va fi organizat un miting in Bucuresti, la care vor participa 40.000 de persoane.

Ieri, pensionarii au pichetat prefecturile din toata tara si Palatul Cotroceni in Bucuresti. In mai multe judete si in Capitala protestele au devenit violente.