"Partea rusa a propus un parteneriat intre Tupolev si Romaero pentru constructia in Romania a unui model de avion civil Tupolev", a afirmat Varujan Vosganian.  Ministrul a precizat, dupa sedinta unei comisii interguvernamentale de colaborare intre Romania si Rusia, ca propunerea este "in evaluare". 

Varujan Vosganian a participat la o conferinta unde i s-a alaturat Konstantin Kosaciov, presedintele Agentiei Federale Rossotrudnicestvo, de promovare a colaborarii Rusiei cu alte tari.  Alte subiecte abordate de cele doua parti au fost agricultura, transporturile, cercetare stiintifica, productia de electricitate si depozitarea gazelor naturale. 

"Au fost propuneri din ambele parti. (...) Romania are un interes major sa exporte produse agroalimentare in Rusia", a spus Vosganian, adaugand ca a redeschis reprezentanta comerciala a Ministerului Economiei din orasul Sankt Petersburg. 

Totodata, partea romana a adresat companiilor ruse propunerea de a investi in constructia de hidrocentrale noi pe Cris si Aries, participarea la realizarea hidrocentralei Tarnita-Lapustesti din judetul Cluj, modernizarea termocentralei Iernut, detinuta de Romgaz Medias, cooperarea privind constructia unor depozite subterane de gaze naturale si explorarea de perimetre petroliere noi. 

"Depunem toate eforturile sa vedem cat de reale pot fi propunerile pe care le-am primit ca firme rusesti sa investeasca in Romania", a afirmat Kosaciov. 

Vosganian a spus ca Romania exporta in Rusia in principal produse cu mare grad de prelucrare, si importa in proportie de 90% produse energetice. 

Romania importa din Rusia produse de 3,5 miliarde dolari si exporta marfuri de 1,4 miliarde dolari, potrivit ministrului Economiei.