Decizia a fost luată ca urmare a faptului că restricţiile menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea pentru servicii de ride-hailing, a anunţat luni directorul general Dara Khosrowshahi, într-un email adresat angajaţilor, transmite Reuters.

De asemenea, compania intenţionează să-şi reducă investiţiile în câteva proiecte care nu sunt de bază.

Serviciile de ride-hailing în SUA şi pe plan global sunt aproape în colaps în urma introducerii restricţiilor, în martie. Aproape două treimi din veniturile Uber sunt generate în SUA şi Canada, unde măsurile de izolare au fost impuse la mijlocul lunii martie. Cererile pentru serviciile Uber au scăzut cu 80% în aprilie, dar se redresează încet, a anunţat compania.

De asemenea, a anunţat Khosrowshahi, în următoarele 12 luni va fi închis biroul din Singapore, iar activitatea va fi mutată într-un alt "hub" din regiunea Asia-Pacific.

Uber va închide aproximativ 45 din birourile sale, inclusiv cel din San Francisco.

Uber a informat anterior că serviciul său de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie. În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina nu sunt afectate de această decizie.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.