Aeronava companiei românești transportă materiale medicale pentru compania națională Unifarm S.A., în beneficiul Guvernul României. Echipele Blue Air au reconfigurat aeronavele de pasageri pentru a putea încărca marfă și au identificat o soluție tehnică inovatoare pentru maximizarea spațiului, dovadă a dedicării cu care și-au asumat rolul important de a contribui și ajuta în aceste momente speciale”, anunțat Ambasada României la Beijing, pe pagina de Facebook.

Ambasada României a sprijint autoritățile de la Bucuresti și compania Unifarm pentru realizarea primului zbor Blue Air în China, prin demersuri diplomatice pe lângă autoritățile chineze de resort, în vederea înregistrării pentru prima dată a companiei Blue Air în China și pentru obținerea în regim de urgență a autorizațiilor de survol și de operare la sol.

De asemenea, și compania națională Tarom efectuează, în această perioadă, zboruri pentru aprovizionarea spitalelor din România cu materiale medicale din China.

Compania low-cost românească Blue Air a suspendat toate zborurile regulate, până la ridicarea stării de urgenţă, și a lansat un program de repatriere a românilor rămași în străinătate.

Luni, operatorul aerian a anunțat că, din cauza opririi totale a activității pe fondul pandemiei, a solicitat, în martie, un credit de salvare, sub forma unui împrumut cu dobândă preferenţială acordat de stat într-o situaţie de criză majoră. Reprezentanţii companiei susţin că, pentru a putea să îşi menţină activitatea, au nevoie de un sprijin financiar temporar.