"Ma bucura semnarea acestui contract de operare, care rasplateste eforturile noastre de a face din Aeroportul International Arad unul competitiv, conform standardelor internationale. Astfel, decizia de a investi in modernizarea aerogarii se dovedeste logica, ea urmand sa duca la dezvoltarea municipiului si a judetului Arad", a declarat Adrian Tolea, presedintele interimar al Consiliului Judetean Arad, transmite Agerpres.

Potrivit lui Tolea, si alte companii aeriene si-au aratat interesul sa opereze in Arad.

"Dorim ca prin semnarea contractului de operare pe Aeroportul Arad sa ne manifestam oficial determinarea sa incepem operarea, in vara anului 2016, pe rute traditionale (Verona, Stuttgart), dar si intern. Aferent rezultatelor finale din studiul de rute care se afla in executie, vom anunta toate destinatiile fezabile pe care dorim sa le operam de la Arad, bazand o aeronava pe aeroport. Urmeaza o perioada de pregatire, timp in care va incepe si prevanzarea de bilete, operarea urmand sa inceapa probabil, in iunie.Vom opera in Romania cu trei aeronave, una de 50 de locuri si doua cu cate 108 locuri, de productie braziliana. Precizez ca nu suntem o companie low cost, dar vom practica preturi rezonabile", a afirmat presedintele Join Airlines, Bernard Jacobs.   

Adrian Tolea a precizat ca Aradul nu isi doreste neaparat o concurenta cu Timisoara, cat o solutie de complementaritate.  

"Lucrarile la noua aerogara vor fi finalizate in martie, aeroportul din Arad urmand astfel sa aiba capacitatea de a gazdui curse interne si internationale, de a deveni competitiv in domeniu si implicit de a contribui la dezvoltarea sociala, economica si turistica a intregului judet", a mai spus presedintele interimar al CJ Arad.  

Pe aeroportul din Arad sunt operate acum doar zboruri in regim charter si ale unei scoli de aviatie.