Avionul, un Boeing 787 Dreamliner, a luat foc, la scurt timp de la aterizarea pe aeroportul international Logan din Boston. Potrivit reprezentantilor companiei, incendiul a izbucnit la o baterie a sistemului adiacent de alimentare, insa niciun pasager nu a fost ranit.  

Comisia Nationala de Siguranta in Transporturi a descris incidentul ca fiind unul grav si a mai trimis inca doi agenti pentru investigatii amanuntite.  

Acest model de avion este unul dintre cele mai performante dintre cele existente pe piata la ora actuala. Boeing 787 promite mai putine turbulente in zbor, dar si un consum de combustibil mai redus decat la modelele anterioare. Avionul a fost lansat dupa mai multi ani de amanari, avand in prezent 49 de aeronave terminate si o cerere pentru inca 800.   

Incendiul care a avut loc a speriat puternic investitorii, iar actiunile companiei au scazut cu 4,6% in numai doua zile, ceea ce inseamna ca Boeing a pierdut 2,7 miliarde de dolari. Ziua de marti a adus cu sine o noua scadere in actiuni, iar stirile nu sunt deloc imbucuratoare penru gigantul din aviatie, oamenii fiind tot mai ingrijorati de problemele de siguranta.  

Un alt Boeing 787, al Japan Airlines, a trebuit sa fie intors din drum, dupa ce s-a constatat o pierdere de peste 150 de litri de combustibil, asa ca zborul a fost reprogramat.