Sindicatul, care reprezinta personalul navigant de pe aeronavele comerciale, vrea ca in acest fel sa sprijine revendicarile salariale. Acesta respinge ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

Personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va intra in greva, astazi, si pe aeroportul din Munchen, in intervalul orar 11.00-22.00 GMT (14.00-01.00 ora Romaniei), potrivit unui comunicat al sindicatului german UFO, citat de AFP.

O prima miscare de protest a afectat deja compania vineri, cand a fost oprita activitatea pe aeroportul din Frankfurt in intervalul orar 03.00-11.00 GMT (06.00-14.00 ora Romaniei), dar UFO a decis de aceasta data sa mute greva pe aeroportul Berlin-Tegel, unul dintre cele doua aeroporturi ale capitalei germane, scrie AFP, preluata de Mediafax.

Sute de zboruri au fost anulate vineri, iar calatorii ar trebui sa se pregateasca pentru noi perturbari.

"Este enervant ca acest conflict salarial are loc pe spatele pasagerilor", a declarat purtatoarea de cuvant a companiei in cursul zilei, subliniind ca Lufthansa face totul pentru ca repercusiunile asupra clientilor sai sa fie "cele mai mici posibile".

Pasagerii curselor Lufthansa trebuie informati prin e-mail sau prin SMS in legatura cu perturbarile asteptate.

Greva a fost decisa dupa esecul negocierilor cu conducerea in privinta salariilor si conditiilor de munca. In aprilie, sindicatul a cerut o crestere a salariilor de 5 la suta in 15 luni, retroactiv incepand cu 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnari. Sindicatul respinge, de asemenea, ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.