Sindicatul Ufo, care reprezintă personalul de bord al companiei aeriene germane Lufthansa, a anunţat încă de vineri că va organiza greve începând de luni şi până miercuri la Germanwings, pe motiv că nu au fost înregistrate progrese în discuţiile cu echipa managerială de la Lufthansa.

"În prima fază au fost anulate 35 de zboruri, ulterior au fost anulate 54 de zboruri iar acum 170 de zboruri, ceea ce înseamnă că astăzi Germanwings va asigura doar 7% din zborurile programate iniţial", a declarat un purtător de cuvânt de la Ufo.

"Acesta ar trebui să fie un semnal pentru grupul Lufthansa. Angajaţii lor sunt nemulţumiţi. Trebuie să schimbe ceva", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Majoritatea zborurilor afectate au fost pe rute interne. Pasagerilor afectaţi li s-au oferit bilete de tren spre destinaţiile lor sau bilete de avion pentru zborurile operate de alte companii din cadrul grupului Lufthansa.

Unii pasageri au declarat că, deşi înţeleg doleanţele personalului de bord, momentul în care a fost declanşată greva, în mijlocul sezonului vacanţelor de iarnă, este unul problematic.

Sindicatul Ufo a mai organizat o grevă de două zile în luna noiembrie, acţiune care a provocat anularea mai multor sute de zboruri şi a afectat 180.000 de pasageri ai companiei Lufthansa, ceea ce a costat compania aproximativ 20 milioane de euro.

Germanwings operează zboruri pentru Eurowings, iar aproximativ 30% din flota de 140 de avioane Eurowings aparţine Germanwings.