Pe 26 iulie, trei avioane ale Ryanair care se indreptau spre Madrid au fost redirectionate spre Valencia din cauza aglomeratiei de pe aeroportul din capitala Spaniei.

Acesta era motivul comunicat de insotitorii de bord pasagerilor din aeronave. De fapt, avioanele au fost nevoite sa lanseze semnale de urgenta pentru grabirea aterizarii, dat fiind faptul ca nu aveau rezerve suplimentare de carburanti.

Compania irlandeza de low-cost este destul de controversata pe piata, din cauza nenumaratelor strategii bizare de marketing, precum taxarea mersului la toaleta ori introducerea locurilor in picioare in avion. Reprezentantii Ryanair spun ca in cazul incidentelor de luna trecuta s-au folosit procedurile de siguranta: "Am respectat procedurile de siguranta. Din cauza aglomeratiei de la Madrid, avioanele au fost deviate spre Valencia. Dupa ce au survolat Valencia timp de 50 de minute, avioanele Ryanair au cerut permisiunea sa aterizeze imediat pentru ca ajunsesera la rezerva de carburant, care permite oricarui avion de pasageri sa mai zboare doar 30 de minute sau 300 de mile (peste 500 de kilometri)."

Presa spaniola si cea irlandeza scriu insa ca asemenea situatii sunt cauzate de politica de economisire a companiei low-cost. Conform jurnalistilor din Vest, toate avioanele sunt alimentate cu carburant in limitele consumului calculat pentru traseul normal, fiind redusa astfel rezerva necesara in cazuri de urgente sau in cazul in care intervin devieri de la traseu.