"Ne-au pus la dispoziţie toate datele lor privind bugetul de venituri si cheltuieli, iar noi, sindicatele vom veni maine cu propuneri pentru a ne incadra in buget, iar daca ei accepta aceste propuneri, renuntam la greva", a precizat Ion Radoi, citat de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca Guvernul va aproba, maine, bugetul pe 2010 al Metrorex, care va introduce in salariul de baza o parte din sporurile angajatilor, ceea ce ar putea opri greva de la metrou.

El a accentuat inca o data ca fondul total de salarii de la Metrorex nu va creste in acest an, existand posibilitatea ca acesta sa fie chiar mai mic decat anul trecut.

Sindicatul de la metrou a anuntat, saptamana trecuta, ca declanseaza greva generala joi, in urma deciziei Curtii de Apel potrivit careia greva de anul trecut a fost legala. In noiembrie anul trecut, greva de la metrou fusese declarata ilegala de Tribunalul Bucuresti.

Angajatii Metrorex au blocat anul trecut circulatia metroului pentru doua zile, revendicarile lor fiind majorarea salariilor cu 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Pe acelsi subiect citeste si A doua victorie a Guvernului: dupa studenti, transportatorii au renuntat la proteste!