Aeronava Airbus A321 de ultimă generaţie, cu 230 de locuri, va asigura cursele pe cele mai noi rute, cu începere din Bucureşti spre Atena, Göteborg, Nisa şi Kutaisi.

De asemenea, crește frecvenţele către 8 destinaţii din Bucureşti: Barcelona, Bari, Billund, Eindhoven, Geneva, Londra Luton, Paris Beauvais şi Tel-Aviv. În total, programul Wizz va avea 24 de zboruri adiţionale săptămânale cu plecare de la Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în primele şase luni din 2018, mai mult de 1,6 milioane de pasageri au călătorit la bordul aeronavelor companiei din Bucureşti, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. Pentru a răspunde cererii tot mai mari din România, Wizz lansează 4 rute noi şi creşte frecventele pentru 8 curse populare din Bucureşti, în 2018.

Anul acesta, Wizz Air oferă mai mult de 4,2 milioane de locuri la vânzare, spre 47 de destinaţii din 20 de ţări, cu tarife ce încep de la 39 de lei.

Investiţia totală Wizz din Bucureşti depăşeşte 1,1 miliarde de dolari şi susţine piaţa locală de forţă de muncă, în condiţiile în care baza are o echipă formată din peste 400 de profesionişti în aviaţie şi facilitează peste 2.300 de locuri de muncă anual în regiune, în industriile afiliate.

De la decolarea primei aeronave Wizz de la Bucureşti, în 2007, compania a transportat 19 milioane de pasageri.

Wizz Air oferă în prezent 141 de rute către 22 de ţări (inclusiv zborul intern Bucureşti - Cluj Napoca) spre toată Europa de pe zece aeroporturi locale. În 2018, 20 de noi rute au fost deja anunţate din România, spre destinaţii populare precum Atena din Bucureşti şi Cluj - Napoca, Nisa, Lyon, Malmo sau Salonic din Iaşi. Wizz Air operează de pe aeroporturile din România cu o flotă formată din 25 de aparate de zbor, inclusiv 5 noi şi ultra-eficiente Airbus A321 cu 230 de locuri, şi o echipă formată în prezent din mai mult de 1.000 de angajaţi locali.