Operatorul low-cost Wizz Air își extinde rețeaua românească și a anunțat deja 13 rute noi în acest an și 2 destinații noi - Londra Southend și Edinburgh. Zborurile către capitala Scoției și Londra Southend vor fi operate de la Otopeni.

Datorită noilor rute de la Timișoara către Billund, Baden-Baden, Doncaster și Nuremberg, dar și Edinburgh și Londra de pe București - Otopeni și mai mulți pasageri români pot călători acum cu ușurință în Anglia, Scoția, Danemarca și Germania.

Cu aceste noi servicii, Wizz Air oferă în prezent un total de 147 de rute spre 20 de țări, cu plecare din România. În sezonul de vară 2020, Wizz Air are peste 670.000 de locuri la vânzare pe rutele românești față de 2019, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de 6,7% și aproximativ 3.000 de zboruri în plus.

Citește și: Wizz Air lansează cinci rute noi din România. Care sunt destinațiile și cât costă biletele

Primul zbor Wizz Air a decolat de la Târgu Mureș la Budapesta în iulie 2006, iar de atunci, Wizz Air a transportat peste 49 de milioane de pasageri din România. În 2019, Wizz Air a vândut 10 milioane de locuri spre și din România, aducând oportunități de călătorie cu adevărat accesibile pentru pasageri, contribuind la economia locală și stimularea turismului.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 119 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 150 de destinaţii din 44 de ţări.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.