Acesta este cel de-al 122-lea avion al companiei Wizz Air din flota compusă exclusiv din aeronave Airbus.

Airbus A320neo, primul de acest tip din flota WIZZ, încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul aviației.

Modelul oferă, totodată, avantaje semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului, consum de combustibil scăzut cu 20% și o reducere de aproape 50% a emisiilor de oxizi de azot în comparație cu aeronavele de generație anterioară.

“Flota noastră de ultimă generație, care include acum primul avion Airbus A320neo, precum și măsurile noastre de protecție îmbunătățite, vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile pentru călători. Wizz Air operează cu cele mai mici costuri din Europa și cea mai tânără și mai eficientă flotă de aeronave din punct de vedere economic, cu cea mai mică amprentă ecologică”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Potrivit operatorului, dintre companiile aeriene low-cost cu cel puțin 100 de aeronave, Wizz Air operează cea mai tânără flotă, cu o vârstă medie a aeronavelor de 5,43 ani.

Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generație Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al Wizz, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală.

Fiecare pasager primeşte la intrarea în aeronavă şerveţele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.