Wizz Air a anunțat joi o nouă etapă de extindere a rețelei de transport din Timișoara, prin alocarea unei aeronave Airbus A320 adiționale, prin lnsarea a patru noi rute bazei locale, precum și creșterea frecvențelor pe unele dintre cele mai populare rute existente.

Noul Airbus A320 se va alătura flotei Wizz Air de la Timișoara în septembrie 2019, flota Wizz Air din România crescând astfel la 27 de aparate de zbor.

Creșterea flotei va spori capacitatea Wizz Air în România cu 10,5% față de perioada anterioară, aceasta ajungând la 9,5 milioane de locuri la vânzare în 2019. 

Începând cu septembrie, Wizz Air lansează și patru rute noi din Timișoara: Billund (Danemarca), Nuremberg și Karlsruhe/Baden-Baden (Germania), precum și cu Doncaster/Sheffield (Marea Britanie).

Bilete pentru noile rute sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com cu prețuri pornind de la 99 lei, pe segment, cu toate taxele incluse.

Această investiție înseamnă mai multe locuri de muncă în România în cadrul Wizz Air, dar și multe oportunități accesibile de călătorie pentru clienții români. Mai mult, înseamnă și mai multe rute interesante spre Europa, cu acces facil la din ce în ce mai multe destinații pentru pasagerii din Timișoara. Sperăm că cele patru noi zboruri din Timișoara către destinații interesante cum ar fi Billund în Danemarca, Baden-Baden și Nuremberg în Germania și Sheffield în Marea Britanie vor fi bine primite de pasagerii noștri. Suntem siguri că noile curse vor aduce și mai mulți călători internaționali și vor consolida relațiile de business dintre România și restul Europei”, a declarat Tamara Vallois, Head of Communications la Wizz Air.

Primul zbor Wizz Air din Timișoara a decolat în 2008, iar de atunci compania a devenit lider pe aeroportul Traian Vuia cu peste 4,8 milioane de pasageri transportați până în prezent. În 2018, Wizz Air a transportat mai mult de 730.000 de pasageri pe cursele din Timișoara. În prezent, Wizz zboară pe 19 rute spre 9 țări de pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

Anul trecut, Wizz Air a transportat peste 8,3 milioane de pasageri pe rutele cu tarife scăzute din și spre România, mai mult cu 14% față de 2017. Operatorul oferă în prezent 146 de rute spre 20 de țări, de pe 10 aeroporturi din România.