"Suntem incantati sa anuntam incheierea cu succes a ofertei publice initiale pe bursa de la Londra. Raspunsul primit la oferta noastra a fost unul pozitiv", a declarat Jozsef Varadi, directorul general al Wizz Air.

In cadrul ofertei publice initiale, Wizz Air a vandut 23.360.008 actiuni. Suma neta incasata de Wizz Air in urma ofertei publice va fi de aproximativ 103 milioane de lire sterline (140 de milioane de euro), se arata intr-un comunicat al companiei.

Admiterea pe segmentul premium si pe piata principala de tranzactionare a London Stock Exchange, precum si inceperea tranzactiilor neconditionate vor avea loc in data de 2 martie.

Bancile JP Morgan, Citigroup, Barclays si Nomura International au intermediat oferta publica initiala a Wizz Air. Compania estimeaza, totodata, ca va fi eligibila pentru includerea in indicele FTSE 100 in urma evaluarii din luna iunie a acestui an.

Cum platesti taxele si impozitele in doar 5 minute. Solutia rapida care te scapa de statul ca cozi

La inceputul lunii februarie, Wizz Air a anuntat ca reia planurile de listare pe bursa de la Londra, dupa ce in luna iunie a anului trecut a renuntat la aceasta intentie din cauza volatilitatii pe bursa a sectorului aerian.

Veniturile din primele noua luni ale anului fiscal 2015 (martie-decembrie 2014) au crescut cu 22% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, la 992 de milioane de euro, in timp ce profitul EBITDAR (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri, amortizari si costuri de restructurare) a avansat cu 38%, la 305 milioane de euro.

Numarul de pasageri transportati in intervalul martie-decembrie 2014 a urcat cu 18%, la 12,7 milioane.

Wizz Air, care opereaza o flota formata din 54 de avioane Airbus A320, este cel mai mare operator low cost din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata de 37,7% la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.

Operatorul aerian este activ in 37 de tari si detine 18 baze in zece tari din Europa Centrala si de Est. Compania asigura zboruri catre 106 destinatii.